Datum:

14.11.2012. 19:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4690 pregleda

Honda je predstavila svoje novo električno vozilo, najvećeg rivala Renaultovom Twizy-ju. Reč je o Micro Commuter prototipu, nastalom na ideji koncepta koji je predstavljen na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju. 

Električni prototip napred ima jedno mesto za vozača i nazad za dva deteta, mada se zadnji deo može prilagoditi tako da prima jednog odraslog. Micro Commuter težak je 400 kg i pokreću ga litijum-jonske baterije i električni motor od 20 KS. Honda kaže da mu je rang samostalnog kretanja oko 60 km, a maksimalna brzina 80 km/h.

Kada sednete u njega, ne razlikuje se mnogo od Renault Twizy-ja. Nema nikakve asistencije pri upravljanju ili kočenju; nema čak ni prozore, mada će oni uskoro biti dostupni kao opcija.

Sve relevantne informacije o kretanju ovog vozila dobijaju se preko Samsung Galaxy tableta kog napajaju solarne ploče na krovu automobila, a koji služi i kao retrovizor na kome se prikazuju slike snimljene kamerom postavljenom pozadi.

Pored Micro Commuter prototipa, Honda je predstavila i sistem koji može da komunicira sa semaforima i saopšti vozaču koliko će još morati da čeka. Predstavljena je i tehnologija automatskog kočenja koja može da zaustavi auto i pri brzini od 65 km/h.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)