Datum:

31.08.2013. 11:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4141 pregleda

Retko koji motocikl je pojavljivanjem na tržištu odmah postao i – legenda. Baš to je bio slučaj s „hondom CBR 600 F“, koja je svetu dvotočkaša predstavljena 1987. godine.

„Hondin“ lepotan odmah je postao hit na tržištu, čuven po svojim uzbudljivim performansama i praktičnošću na drumu.

Model koji je test-ekipa „Novosti“ imala zadovoljstvo da isproba, zahvaljujući drugarima iz kompanije „Delta auto-moto“, novi „CBR 600 F“, za polaznu tačku koristi kompaktni aluminijumski motor od 599 kubika i monobekbon aluminijumski ram.

Ovo je suština visokih performansi koje su doprinele razvoju novog sportskog motocikla za 21. vek, sa stepenom dostupnosti koji je oduvek i definisao „CBR 600 F“.

Drugačiji položaj kormana obezbeđuje i sasvim nov doživljaj u vožnji, tako da je ovaj motocikl mnogo udobniji za vožnju od klasičnih „zujalica“, ali ne nauštrb vrhunskih performansi.

Tokom evolucije „honde CBR 600 F“ nikada iz vida nije izgubljen osnovni princip, jer bez obzira na stepen veštine ili iskustvo vozača, zadovoljstvo u vožnji je direktno povezano sa sposobnošću motora da, u bilo kom trenutku, učini tačno ono što vozač i nalaže.

Agregat koji ravnomerno „vuče“ u svim poljima obrtaja, uvek sa skoro maksimalno iskorišćenim obrtnim momentom, daje jedan potpuno nov i karakterističan doživljaj snage.

Ova osobina je veoma bitna kod stabilnosti motocikla, a „honda CBR 600 F“ ide kao da je na šinama – tačno tamo gde vozač i želi da ide, što je, s obzirom na snagu ovog dvotočkaša, priča za sebe.

Samo će ovakva vrsta izgrađenog poverenja ovu „mašinu“ učiniti i dostupnom i poželjnom za veliki broj vozača različitih profila.

Taj cilj nije lako ostvariti, jer je potrebno temeljno integrisati različite inženjerske pristupe, a rezultat tog rada je jedinstveni sportski motocikl – „CBR 600 F“.

Ova „ljuta mašina“ pruža neutralno upravljanje, performanse bliske konceptu „supersport“, rafiniranost i praktičnost.

Ovi kvaliteti kombinovani su s komforom za vozača i saputnika, baš kao što to slovo „F“ u njegovom nazivu i označava.

S početnom cenom od 8.990 evra, uz sve kvalitete koje poseduje, ovaj motocikl s pravom osvaja i tržište Srbije, baš kao što je, u svom segmentu, zagospodario tržištima SAD, Japana i Evrope.

INFO

* Motor: DOHC linijski 4-cilindraš
* Zapremina: 599 ccm
* Snaga: 100 KS
* Obrtni moment: 64 Nm
* Rezervoar: 18,4 l
* Menjač: 6 stepeni
* Dužina: 2.150 mm
* Širina: 740 mm
* Visina: 1.150 mm
* Masa: 206 kg

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)