Datum:

17.05.2015. 17:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5904 pregleda

Japanski proizvođači automobila Honda i Dajhacu povlače oko pet miliona automobila širom sveta da bi popravili kvar na vazdušnim jastucima kompanije Takata koji se povezuje sa nekoliko smrtnih slučajeva.

Opoziv se odnosi na Hondin subkompaktni model Fit, ali ne i na vozila te marke prodata u Sjedinjenim Državama gde je bilo najviše smrtnih slučajeva, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Dajhacu povlači svoj mini automobil marke “mira”, a opoziv vozila je, kako su saospstile kompanije, iz predostrožnosti, budući da nisu prijavljene nikakvi nesrećni slučajevi i povrede.

Najnoviji opoziv usledio je samo dan nakon što su rivalske kompanije Tojota i Nisan povukle sa tržišta 6,5 miliona vozila zbog istog problema.

Saopštenje japanskih auto-kompanija dolazi nakon što je 20 miliona automobila niza proizvođača već povučeno, zbog rizika da će se Takatini vazdušni jastuci bez potrebe aktivirati i eksplodirati, uz potencijalno fatalne posledice po putnike u vozilu.

Kompanija Takata, koja posluje u 20 zemalja, jedan je od najvećih proizvođača vazdušnih jastuka u svetu i ključni je dobavljač jastuka za velike proizvođače automobila.

Izvor: Novosti

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)