Datum:

16.06.2015. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4579 pregleda

U subotu 13. juna u salonu Honda Srbija održana je akcija pod nazivom „100 bezbednih HONDA moto lica“. Akcija je organizovana u skladu sa ciljevima akcionog plana Globalne strategije bezbednosti motociklista (IMMA), koja se odnosi i na Republiku Srbiju.

U proseku svaka četiri dana u Srbiji pogine jedan motociklista, a u svakoj osmoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač motocikla. Republika Srbija još uvek spada u red zemalja koje moraju značajno da unaprede stanje bezbednosti motociklista, imajući u vidu da je rizik stradanja motociklista do 45 puta veći u odnosu na vozače putničkih vozila.

Prepoznajući ove probleme, Honda Srbija proaktivno želi da pomogne njihovom rešavanju organizovanjem teorijsko – praktičnih edukacija. Osnovni cilj ove akcije bila je edukacija mladih vozača motocikala i mopeda u oblasti bezbednog učestvovanja u saobraćaju i bezbednog upravljanja motociklom.

Posetioci, ljubitelji dvotočkaša, imali su priliku da u okviru panel diskusije otvoreno postavljaju pitanja eminentim stručnjacima iz pomenute oblasti. Svojim prisustvom akciju su podržali profesori sa Saobraćajnog fakulteta dr. Milan Vujanić i dr. Krsto Lipovac kao profesor sa Fakulteta Tehničkih nauka iz Novog Sada dr. Dragan Jovanović koji su kroz primere i svoje iskustvo istakli značaj ove teme.

Stručnjak za bezbednost motociklista Vladimir Jevtić održao je predavanje na temu bezbedne vožnje, nakon čega su kolege iz različitih oblasti podelile lična iskustva i savete mladim motociklistima.

Dok je Crveni Krst Srbije demonstrirao bezbedno skidanje kacige nakon nezgode, mladi stunter je pokazao kako moto sport može biti zabavan, ali samo ukoliko je u bezbednom okruženju. Na poligonu Auto škole Pravo motociklisti su mogli da testiraju neki od Honda modela i da u okviru Hondinog servisa čuju savete za bezbedno održavanje motocikla.

Brojni motociklisti su svojim prisustvom i otvorenim diskusijama potvrdili da su ovakvi događaji neophodni, a direktorka prodaje Jelena Rogan je napomenula da će Honda Srbija nastaviti sa podržavanjem aktivnosti na temu bezbednosti i da se može očekivati još sličnih događaja.

ZLA_2704

ZLA_2893

ZLA_2910

Izvor: Delta automoto/Honda

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)