Datum:

14.09.2011. 10:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5942 pregleda

Honda predstavlja potpuno nov model Civic na Salonu automobila u Frankfirtu. Razvijena specijalno za evropsko tržište, nova Honda Civic biće ponuđena u hatchback varijanti sa 5 vrata i od nje se očekije da bude jedan od najkonkurentnijih modela u C segmentu, srcu evropskog automobilskog tržišta. U prodajnim salonima u Srbiji, ovaj model biće dostupan početkom 2012.

Nova Honda Civic: Upečatljiv sportski dizajn uz vrhunsku praktičnost

Dizajneri nove Honde Civic želeli su da zadrže napredna sportska obeležja karaktera ovog automobila, ali i da dodatno naglase eleganciju i dinamičnost ovog modela. “U poređenju sa dimenzijama aktuelnog modela, smanjili smo visinu za 20mm i povećali širinu za 10mm, “ rekao je Mitsuru Kariya, vođa tima za razvoj Civic-a. “Definisanje pravih mera bio je jedan od najvećih izazova za dizajnere novog Civic-a,” rekao je Kariya. “Dodatno smo naglasili sportski aspekt, čistom, dinamičnom linijom.”

Inspiracija za ovaj model bio je koncept “aviona stopljenih krila i trupa”* kome su trup i krila tako “sjedinjeni” da daju jedinstvenu formu koja ima superiornu aerodinamičnost, tiha je i udobna.

Novi elementi enterijera su dodatno prilagođeni vozaču i daju sportski duh ambijentu. “Želeli smo da postignemo da osećaj u kabini bude kao u trkačkom automobilu ili avionu,” objašnjava Yukio Emi, vođa dizajnerskog tima enterijera novog Civic-a.

Kvalitet unutrašjnosti novog modela Civic je unapređen, ali bez kompromosa kada je u pitanju iskorišćeost prostora koja je vodeća u klasi. “Ključna stvar bila je unaprediti osećaj komfora,” kaže  Kariya. “Promenili smo pristup kako bi smo izašli u susret očekivanjima kupaca i evropskim standardima. Novi Civic ima kvalitetniju kabinu, i kada je u pitanju osećaj vozača ali i njen izgled. I dalje nudimo najveći prtljažni prostor u klasi i “magičma sedišta” što znači da je Civic i dalje veoma praktičan.

* “avion stopljenih krila i trupa” – koncept kreiran od strane inženjera Univerziteta Kembridž

Izvor: Delta Automoto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)