Datum:

10.11.2011. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

1 komentara 8577 pregleda

Honda Motor Co., Ltd. juče je predstavila potpuno novog humanoidnog robota ASIMO-a koji je opremljen, prvom na svetu, tehnologijom autonomne kontrole ponašanja.

Sa daljim napretkom u autonomiji, novi ASIMO sada može nastaviti kretanje i bez kontrole svog operatera. ASIMO je doživeo unapređenje od “automatizovane mašine” u “autonomnu mašinu” sa mogućnošću da “donosi odluke” i uskladi svoje ponašanje sa okruženjem, recimo sa pokretima ljudi u svojoj blizini. Uz značajno unapređenu inteligenciju i “fizičku sposobnost” da se prilagodi konkretnoj situaciji, ASIMO je napravio još jedan korak bliže praktičnoj upotrebi u kancelariji ili u javnom prostoru gde cirkuliše mnogo ljudi.

Od osnivanja kompanije, Honda u kontinuitetu preuzima nove izazove u nastojanju da kreira nove proizvode i napredne tehnologije, a sve to u cilju korišćenja tehnoligije za pomoć ljudima. U oblasti istraživanja humanoudne robotike, Honda razvija i konstantno unapređuje najsavršenijeg humanoidnog robota ASIMO-a, ostvarujući tako svoj san da on jednog dana bude od koristi ljudima, da im oplemeni i olakša svakodnevni život.

Izvor: Delta Automoto PR

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)