Datum:

14.07.2017. 22:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od najpoznatijih japanskih sportskih kupea Toyota Supra bi posle skoro 20 godina mogla da se pojavi na putevima u osveženoj verziji.

Toyota Celica Supra A60 (Mark II) predstavlja ikonu za ljubitelje oštrih linija iz osamdesetih godina prošlog veka, a Supra je imala svoju publiku i nakon što se “zaoblila” i razdvojila od imena Celica (1986), pa sve do kraja devedestih kada je proizvodnja bila rezervisana samo za Japan (do 2002. godine).

Kako piše “Motor1”, plan o oživljavanju Supre postoji već godinama, a konkretan temelj je udaren 2013. godine kada su Toyota i BMW dogovorili saradnju na sportskoj platformi.

Toyotin koncept FT-1 predstavlja osnovu za novu Supru, ali se bitka za ime izgleda još vodi.

Toyota je nedavno registrovala i zaštitila brend Supra, a inženjeri koji rade na razvoju se trude da novi sportski kupe definitivno dobije to ime, a ne da bude samo “duhovni naslednik”.

Na špijunskim fotografijama se vidi automobil koji po liniji podesća na poslednje Supre, pre svega po izduženoj haubi i karakterističnoj kabini.

Pretpostavlja se da je za ono ispod haube zadužen BMW i da je u pitanju agregat sa turbo punjačem, ali postoji mogućnost da bi novu Supru mogao da nosi Toyotin turbo hibrid, koji se trenutno razvija.

Prema glasinama, proizvodnja zajedničkih projekata Supre i Z5 je već dogovorena u Gracu i trebalo bi da počne 2018. godine.

To znači da bi predstavljanje trebalo očekivati možda i krajem ove godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)