Datum:

09.06.2013. 23:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4048 pregleda

Britanske vlasti nameravaju da od jula počnu da naplaćuju kazne za dva nova prestupa – za “gušenje” brze trake, ali i za vožnju na nebezbednoj distanci. Ko god bude uhvaćen da radi stvari koje su svakodnevica i na našim putevima biće na licu mesta kažnjen sa sto funti.

S obzirom na to da se veliki broj članova našeg zakona o bezbednosti saobraćaja u sličnom obliku već nalazio i zakonima drugih država, zanima nas da li će slične kazne biti primenjive i kod nas.

Britanci se nadaju da će nove kazne i njihovo izricanje na licu mesta smanjiti broj nesreća, ali i rasteretiti prekršajne sudove na Ostrvu. Osim toga, vožnja uz razgovor mobilnim telefonom i vožnja bez vezanog pojasa su “poskupeli” – sa 60 na 100 funti.

Osim toga, biće oštrije kažnjavani oni koji voze bez osiguranja.

“Novim kaznama se borimo protiv tri glavne omražene stvari svakog vozača – onih koji se ‘lepe’, onih koji voze i telefoniraju i onih koji bez potrebe ostaju u brzoj traci, iako ne pretiču”, naveo je predsednik britanskog AMS Edmund King.

Mnogi vozači su sa oduševljenjem dočekali ove kazne, ali se zbog smanjenog broja saobraćajaca u poslednjoj deceniji skoro za četvrtinu plaše da neće biti dovoljno primenjivane.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)