Datum:

29.01.2017. 17:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Hjundai Srbija” počinje prodaju “jonika”, prvog modela ove kompanije, koji ima čak tri električna pogonska sistema.Moguće je izabrati “jonik” sa potpuno električnim, “plug-in hibridnim” i hibridnim pogonskim agregatom.

U Srbiji će “Hjundai” ponuditi opciju hibridnog vozila, budući da najviše odgovara potrebama domaćeg tržišta.

“Jonik” predstavlja jedinstvenu kombinaciju prvenstveno ekonomičnog, a u isto vreme zabavnog i atraktivnog automobila, kažu u “Hjundaiju”.

Vozilo se napaja energijom ultraefikasne litijum-jonske baterije velikog kapaciteta. Plug-in hibrid (PHEV) verzija efikasno kombinuje energiju goriva sa baterijom, kako bi se povećala autonomija i smanjila emisija izduvnih gasova. Bateriju je potrebno puniti električnom energijom. Konačno, hibrid (HEV) koristi benzinski motor i kretanje automobila za punjenje baterije koja poboljšava efikasnost i dopunjuje snagu motora. Novi 1.6-litarski “Kappa GDI” motor kompanije “Hjundai” razvijen je posebno za hibridne motore i ima najveći procenat termalne iskorišćenosti, od čak 40 odsto. Maksimalna izlazna snaga ovog motora je 105 KS i kombinuje se sa snagom elektromotora maksimalne izlazne snage 43,5 KS. 

Na testiranjima u SAD ovaj hibridni model je imao prosečnu potrošnju od 4,1 litar na 100 km.

Ostale pojedinosti i cene “Hjundai Srbija” će uskoro saopštiti.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)