Datum:

21.01.2020. 9:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ford će proširiti svoju gamu hibridnih modela za evropsko tržište početkom 2021. godine. Tada će biti predstavljeni elektrifikovani S-Max i Galaxy modeli.

Ovi hibridni miniven modeli će se sklapati u Valensiji. Ford će u svoje postrojenje u Španiji investirati čak 42 miliona evra. Preciznije, Ford će u to postrojenje instalirati dve nove proizvodne trake, kojima će biti obezbeđena proizvodnja litijum-jonskih baterija. U tom postrojenju će se proizvoditi i modeli Kuga Plug-In Hybrid, Kuga Hybrid, S-Max Hybrid i Galaxy Hybrid.

Ovo postrojenje će postati funkcionalno od septembra ove godine.

Kao i novi Ford Kuga Hybrid, samopuneći, elektrifikovani S-Max i Galaxy će imati 2.5-litarski benzinski agregat. Njemu će asistirati elektormotor i generator.

Ford cilja na ukupnu izlaznu snagu od 197 KS i 210 Nm obrtnog momenta za oba modela. Ovi hibridni miniven modeli će moći da se kreću samo na struju, ali nije otkriveno koliku će razdaljinu tako moći da pređu.

Ford S-Max Hybrid će biti dostupan u konfiguracijama sa pet is edam sedišta. Imaći isti prtljažni prostor kao i modeli sa SUS agregatima, do 2.200 litara za model sa pet sedišta. Galaxy Hybrid će biti dostupan sa sedam sedišta i imaće prtljažni prostor kapaciteta 2.339 litara.

Do kraja ove godine, Ford će na Starom kontinentu prodavati 14 elektrifikovanih modela.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)