Datum:

17.11.2016. 13:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američka nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju (skraćeno NHTSA) zahtevaće da sva hibridna i električna vozila koja su sporija od 30 km/h proizvode buku.

Ovaj državni organ potvrdio je da sva električna i hibridna vozila sa četiri točka i bruto težinom manjom od 4.5 tone moraju praviti buku kako bi upozorili pešake na svoje prisustvo. Pri brzini većoj od 30 km/h gume i kretanje vazduha prave dovoljno buke koju pešaci mogu čuti.

“Minimalni zvučni zahtevi”, kako se zove ova mera, namenjena je smanjenju rizika od sudara sa pešacima, posebno sa onima kojima koji su slepi ili slabovidi. Na ovaj način, NHTSA veruje da će na godišnjem nivou biti sprečeno skoro 2.400 povreda pešaka u saobraćaju.

O ovom pravilu prvi put se pričalo početkom 2013. godine i nakon toga su se razmatrala tri različita predloga. U onom koji je usvojen, rečeno je da će zvučno propisani zahtevi podrazumevati akustične elemente, osmišljene kako bi olakšali uočljivost i omogućili pešacima da prepoznaju zvuk dolazećeg motornog vozila.

Još uvek nije poznato kakvu vrstu buke će koristiti proizvođači automobilima u svojim budućim modelima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)