Datum:

22.07.2011. 19:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 22004 pregleda

Dok se film ”Kapetan Amerika: Prvi Osvetnik” sprema za pohod na svetske bioskope, američki proizvođač motocikala Harley-Davidson smatrao je da bi bilo mudro iskoristiti očekivani uspeh ovog filma, te je napravio dokumentarni film, koji nas vodi kroz priču o Kapetanovom Harley-Davidsonu motociklu.

Ova kompanija sarađivala je sa Marvels Studios u cilju pravljenja pet motocikala specijalno za potrebe filma, koji prati poreklo Kapetana Amerike kao superheroja iz Drugog svetskog rata na vojnom motociklu kao prevoznom sredstvu.

Harley-Davidson zaslužan je za modifikaciju aktuelnog Harley-Davison Cross Bones modela kako bi što više bio nalik originalnom WLA Army motociklu iz 1942. godine. Ova kompanija je sarađivala sa Marvel Studios i pri kreiranju dodatnih delova, kao što su kutija sa municijom i kožna futrola za pištolj, kako bi motocikl izgledao što je moguće autentičnije.

”Osećaj je kao da se stvarno vraćamo u ’40-ete,” kaže u dokumentarcu Kris Evans koji igra Kapetana Ameriku.

Ukupno tri motocikla su korišćena u filmu za vožnju i statiste, a još dva su rezervisana za scenu u kojoj Kapetan Amerika podiže oba iznad glave.

Dva motocikla postaće deo trajne postavke Harley-Davidson muzeja, a jedan će biti privremeno izložen u muzeju kao rekvizit iz filma, skupa sa Kapetanovom kožnom ”jaknom za spašavanje”, njegovim šlem sa ”A” oznakom i značkom koju je nosio u filmu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)