Datum:

19.07.2015. 17:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3141 pregleda

Ideja o automobilskoj gumi koja ne koristi vazduh nije nova. To je san mnogim učesnika u saobraćaju, a proizvođači prilično sporo napreduju na tom planu. Michelin Tweel je u proizvodnji za komercijalna i poljoprivredna vozila a Polaris nudi TerrainArmor za kvadove. Hankook sa svojim iFlex konceptom guma predstavlja najnoviji pokušaj da se tehnologija približi i putničkim automobilima.

U Hankooku smtraju da iFlex guma bez vazduha može da uradi sve ono što i tradicionalna. Međutim, kompanija nije išla u detalje kako to sve funkcioniše. Prototip je uspešno završio testove vožnje, upravljivosti i performansi pri visokim brzinama.

Korejski proizvođač već godinama se trudi da napravi naprednu automobilsku gumu. iFlex je zapravo peti prototip vezan za ovu ideju, a glavna razlika u odnosu na prethodni je ta što je sada upotrebljen ekološki podobniji materijal. To podrazumeva da je sada za proizvodnju potrebno manje energije a reciklaža je jednostavnija. Hankook je takođe uspeo da proizvodnju svede na četiri koraka, za razliku od prethodnih osam. Ipak, nema reči o tome da li i kada bi ova guma mogla da uđe u serijsku proizvodnju.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)