Datum:

23.04.2011. 2:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8287 pregleda

Uskršnje i prvomajske praznike mnogi će iskoristiti za dolazak kući ili odlazak na odmor, a gužve na graničnim prelazima počinju.

Gužve na ulasku u zemlju očekuju se do subote, a na izlasku deset dana kasnije.

Najveća gužva na graničnom prelazu Horgoš očekuje se u naredna dva dana, pa zato već sada stižu upozorenja da se u Srbiju može ući i preko alternativnih pravaca.

Na carini predviđaju da zastoj na graničnim prelazima neće biti duži od sat vremena. Kako kažu, za Uskrs u Srbiju dolaze najčešće domaći državljani, dok su u prolazu najčešće Turci.

S druge strane, iz policijske uprave stižu predlozi da se pojača aktivnost zarad efikasne granične kontrole.

Pored automobila, gužvu na granicama i drumovima prave i puni autobusi. Jedini domaći auto-prevoznik koji ima redovne linije od Ljubljane do Geteborga već je uveo vanredne polaske iz Evrope ka Srbiji, naročito iz Nemačke i Francuske.

Znatno više je i iznajmljenih autobusa za vanlinijske vožnje za one koji žele praznike da provedu u autobuskom obilasku evropskih destinacija.

“Kada su u pitanju evropske destinacije, građani se najčešće odlučuju za Španiju, Italiju, ali i vezane ture tipa Prag – Beč, Prag – Bratislava, pa je i to najzanimljivije u ovom periodu” , kažu u Lasti.

Po njihovim rečima, autobuski prevoz je najjeftiniji vid prevoza i ono što je interesantno je da naši građani koji žive u inostranstvu mogu da ponesu veću količinu prtljaga i poklona za rodbinu.

Ništa manja gužva nije ni u avio-saobraćaju. Predstojeći praznici i niskotarifne kompanije doprineli su velikom porastu putnika i obima saobraćaja na Aerodormu “Nikola Tesla”, koji je samo u prva tri meseca ove godine uslužio 530.000 putnika.

Ipak, na aerodromu i ovih dana očekuju povećane gužve. Kako kažu, trenutno su ka Beogradu puni avioni svih kompanija.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)