Datum:

06.08.2020. 9:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Grupacija “Fijat-Krajsler automobili” i kompanjija “Vajmo” proširili su svoje parterstvo u primeni tehnologije autonomne vožnje zaključivši ekskluzivan ugovor za laka komercijalna vozila.
“Vajmo” će sada ekskluzivno sarađivati sa grupom “FCA” kao odabranim partnerom za razvoj i testiranje lakih komercijalnih vozila od 1. do 3. klase za prevoz robe za svoje klijente koji se bave komercijalnom dostavom, uključujući i uslugu “vajmo via”.

Dve kompanije će prvo sprovesti integraciju tehnologije “Vajmo drajver” u kombi “ram promaster”, platformu sa velikim mogućnostima konfiguracije, što će omogućiti pristup velikom rasponu globalnih komercijalnih klijenata.

Ovo partnerstvo će omogućiti kompanijama da iskoriste svoje snage i kompetencije da utvrde kako da efektivno iskoriste autonomiju za specifične potrebe komercijalnih klijenata, uzimajući u obzir brzi rast usluga dostave robe.

Grupa “FCA” je takođe odabrala kompaniju “Vajmo” kao svog ekskluzivnog, strateškog partnera za autonomnu tehnologiju 4. nivoa za celu “FCA” flotu.

– Naše sada već četvorogodišnje partnerstvo sa kompanijom “Vajmo” nastavlja da pomera granice. Ugrađivanjem tehnologije za autonomnu vožnju koja je vodeća u svetu “Vajmo drajver”u naše  minivenove, mi postajemo jedino partnerstvo koje stvarno upotrebljava autonomnu tehnologiju u stvarnom svetu, na javnim putevima.- kaže Majk Menli, izvršni direktor “kompanije FCA”.

Grupa “FCA” je postala partner kompanije “Vajmo” 2016. godine. Ovo partnerstvo je dovelo do prvog komercijalnog autonomnog prevoza ljudi, uključujući i pružanje usluge putnicima u potpunosti bez vozača, kao i vožnju u desetinama gradova sa različitim geografskim mestima i zahtevnim vremenskim uslovima.

(Foto: “FCA”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)