Datum:

28.06.2011. 19:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5745 pregleda

Jedan od najvećih pokreta za očuvanje životne sredine, Greenpeace, poslužio se moći socijalnih medija i viralnog marketinga kako bi vratio Volkswagen sa tamne strane, za koji tvrdiđe da troši milione dolara svake godine za borbu protiv smanjenja emisije štetnih gasova. Organizacija ima i svoj web sajt posvećen upravo ovome, kao i seriju video snimaka među kojima se nalazi i čuveni mali Dart Vejder iz Volkswagenove reklame za novi Passat.

Prema aktivistima za očuvanje životne sredine, Volkswagen radi na povećanju emisije štetnih gasova, koja će do 2020. godine umesto sadašnjih 20% iznositi 30%. Oni žele da sveobuhvatnom kampanjom Volkswagen vrate na pravi put, tačnije – preobrate ga sa Tamne strane koja ga je obuzela.

”Na svako ”zeleno” vozilo koja Volkswagen proda, dolazi oko 15 drugih vozila koja emituju mnogo više CO2. Volkswagenove reklame za ”zelena” vozila koštaju daleko više od tehnologije – tako da se čini da oni pokušavaju da zarade na svojoj ekološkoj svesnosti”, kaže Andre Dejvis na Greenpeace-ovom web sajtu.

U nedavnom izveštaju, Greenpeace je takođe naveo da VW Grupa u samo 6% svojih vozila koristi motore sa malom potrošnjom goriva i, pored toga, povećava njihove cene. ”Ali to nje sve. Mi osećamo dobro u Volkswagenu. Oni imaju inžinjere i tehnologiju kojom mogu da prave neka od najekonomičnijih vozila na planeti. Ali, njihovi šefovi su zavedeni od strane Tamne strane i oni lobiraju upravo protiv smanjenja štetne emisije. Došlo je vreme da nemamo drugog izbora osim da pokrenemo pobunu protiv njih,” dodaje Dejvis.

Kampanja se uveliko vodi na njihovom websajtu napravljenom specijalno u ove svrhe, a ispod su tri videa koja je takođe postavio Greenpeace kao dokaz o obuzetosti Volkswagena tamnom stranom.1 komentar
  1. automoblista

    Ali zašto su baš izabrali vw???

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)