Datum:

13.12.2018. 9:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 aktivni su radovi na pet kosina i opremanje tunela „Predejane“ i „Manajle“, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica prilikom obilaska petlje „Predejane“.

Poledica kaže da je petlja „Predejane“ veoma značajna, te da se na njoj ukrštaju svi značajni koridori koji su smešteni u 100 metara i to i stari magistralni put i autoput i Južna Morava, kao i železnička pruga.

“Bilo je veoma teško srediti ovu petlju saobraćajno i građevinski, ali i ona se završava. Petlja Predejane je veoma značajna kako bi se povezalo lokalno stanovištvo sa jedne i druge strane autoputa, kao i sa jedne i druge strane Južne Morave, a svaka petlja znači povezivanje starog i novog puta, odnosno svi putnici mogu da koriste novi put i stari put“ naveo je Poledica.

On je podsetio da je trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru ukupne dužine 26,3 kilometara, te da na njoj postoje tri velike petlje – Grdelica, Predejane i Vladičin Han.

Inače na celoj trasi koja se trenutno završava aktivno je jos pet gradilišta i ostalo je da se završi kilometar i po autoputa, kaže Poledica i dodaje da su aktivni radovi na ukupno pet kosina i opremanje tunela, koji su završeni.

Navodi da se opremaju tuneli Predejani, dugačak kilometar i tunel Manajle, koji je dugačak 1,8 kilometara, najsavremenijim saobraćajnim sredstvima tako da bi moglo da se upravlja sa njima iz jednog mesta.

“Opremaju se tako da imamo pregled kako se odvija saobraćaj, da bismo imali propisanu signalizaciju i ventilaciju dok se saobraćaj odvija”, kaže državni sekretar.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)