Datum:

07.11.2016. 10:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova “opel insignija grand sport” trenutno je u završnoj fazi razvoja. Uprkos tome što nova generacija “Opelove” perjanice krije svoju eleganciju od radoznalih očiju uz pomoć temeljne kamuflaže, veličanstvenost sedana sa petora vrata se jasno izdvaja. “Opel insignija“ grand sport” je bazirana na potpuno novoj arhitekturi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima. U poređenju sa aktuelnom “insignijom”, takođe je 5,5 centimetara duža, centimetar šira i tri centimetra niža. Ove izmenjene proporcije novoj generaciji “Opelove” perjanice daruju upečatljiviju i više atletsku pojavu nego ikada ranije. Međutim, “insignija grand sport” ne izgleda samo atletski, već to i demonstrira. Efikasnost prostora i ušteda na masi su bile prioritet inženjera: upotrebom lakih materijala, uspeli su da skinu do 175 kilograma kod nove generacije. Optimizovan paket omogućava prostraniji enterijer i naravno, širok raspon vrhunskih tehnologija.

– Naziv “opel insignija grand sport” sve govori. On reflektuje efikasnu dinamiku “monca” koncepta, kao i naš ponos u vidu veličanstvenih “Opelovih” klasika, “kapitena”, “admirala” i “diplomata” – kaže šef “Opel grupe”, dr Karl-Tomas Nojman. – Naša buduća perjanica predstavlja jednu novu dimenziju – eleganciju, malu masu i sportski aspekt sjedinjene u cilju kreiranja ekstremno atraktivne kombinacije.

Sa novom “insignijom grand sport”, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih perjanica unutar proizvodnog portfolija. Prethodnik je 2008. utemeljio novu “Opelovu” eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu: do danas, preko 900.000 “insignija” je prodato, uz osvajanje naslova za “Automobil godine 2009”. Na IAA 2013, “Opel” je pružio uvid u budućnost svog modela sa vizionarskom “monca koncept” studijom: laka, atletska, efikasna i vrhunski digitalno povezana – to je ono što definiše buduće “Opelove” automobile.

Premijera u Ženevi

“Insignia grand sport” nastavlja pristup koji je “Opel” započeo u “C segmentu” sa novom generacijom “astre”, a sada to podiže na viši nivo. Novajlija je veći od aktuelne “insignije”, kako spolja tako i iznutra, što ga stavlja u višu ligu u smislu veličine, prostranosti i komfora.

Zvanična svetska premijera “opel insignije grand sport” je zakazana za mart 2017. godine na Salonu automobila u Ženevi.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)