Datum:

15.02.2014. 17:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5532 pregleda

Prodaja goriva u Srbiji je od početka ove godine smanjena najmanje za 10 odsto pa zato i ne čudi da se naftne kompanije koje snabdevaju naše tržište derivatima, snalaze na razne načine kako bi pospešile posrnulu maloprodaju.

Najnoviji potez „Lukoila“ da omogući prodaju goriva na tri rate bez kamate i fizičkim licima, samo je dokaz teške materijalne situacije u kojoj se nalaze naši vozači.

U „Lukoilu“ ističu da su zadovoljni rezultatima akcije i da očekuju još veće efekte u narednom periodu. Zadovoljni su i vozači.

– Poput prosečnog srpskog vozača i ja gorivo kupujem „za hiljadarku“. Sada ću da potrošim tri hiljade i uštedeću dva odlaska na pumpu i par litara goriva – kaže Jovan Stanić iz Beograda kojeg je u petak obradovao i poklon – tečnost za vetrobrane“ uz kupljeno gorivo!

Nije samo „Lukoil“ našao način da privuče kupce. I ostale kompanije nude razne pogodnosti, popuste vikendom, nižu cenu uz posebne kupone.

– Prodaja je pala i do 15 odsto. Kupovna moć je znatno opala, smanjene su privredne aktivnosti, nema para – kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih stanica Srbije. – Svi nudimo razne pogodnosti za firme, redovne kupce.

Tatić kaže da naši vozači odmeravaju svaki dinar, pokušavaju „da iscede suvu drenovinu“ i da nekako dopune rezervoar, a o punom tanku retko ko i da sanja jer 40 litara benzina košta oko šest hiljada dinara.

Jeftinije preko granice

Veliki broj benzinskih stanica u graničnim područjima Srbije posluje sa gubitkom, jer je gorivo u Makedoniji i BiH znatno jeftinije nego na našim pumpama. Računica je jasna. U BiH je benzin jeftiniji 10, a TNG čak 15 evrocenti po litru, pa ako naspete pun rezervoar benzina (oko 40 litara) i auto-plina (oko 30 litara) da ne govorimo o ponekom dodatnom kanisteru ili kanti, uštedećete najmanje „hiljadarku“.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)