Datum:

20.12.2015. 17:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2431 pregleda

Globalni onlajn servis za povezivanje vozača i putnika, kao što je Uber, je nešto što bi Google rado video u svom vlasništvu. Međutim, američki IT gigant želi da iz jednačine izbaci vozača, i uvede robotizovane automobile.

Google bi na taj način spojio autonomna vozila, na kojima radi već godinama, sa konceptom onlajn servisa za naručivanje vožnje.

Flota samovozećih test automobila ove kompanije do sada je na javnim putevima u Kaliforniji i Teksasu prešla preko 1.600.000 kilometara.

Blumberg saznaje da strategija razvoja autonomnih električnih Google vozila obuhvata i lansiranje servisa za “deljenje vožnje”. U početku bi ovaj servis bio lokalizovan na oblast San Franciska i Ostina u Teksasu, s obzirom da su samovozeći automobili do sada testirani upravo u tim područjima.

Kasnije bi “vozila bez vozača” bila dostupna zaposlenima u velikim korporacijama, kao i korisnicima u univerzitetskim kampusima i velikim vojnim bazama širom države, a ponuda bi bila proširena na automobile različitih veličina i kapaciteta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)