Datum:

19.06.2014. 10:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3194 pregleda

Američki koncern Dženeral motors (GM) povećao je broj automobila za servis zbog problema sa paljenjem za još 3,4 miliona vozila, saopštila je kompanija.

Do sada je povučeno približno 2,6 miliona manjih vozila, prvenstveno “ševrolet kobalt”, prenele su svetske agencije.

Najveći američki proizvođač automobila je objavio da problem te vrste, koji je uočen u februaru, imaju i veći automobili.

GM je saopštio da je usled kvara zbog koga je došlo do najnovijeg opoziva, poznato osam nezgoda u kojima je povređeno šest ljudi.

Novi pozivanje na servis se odnosi na vozila “bjuik lakros”, “ševrolet impala” i “kadilad devil”. Svih, više od 3,36 miliona vozila je prodato u Severnoj Americi.

Najnovije povlačenje je tako broj vozila koji je pozvan na servis od početka godine, podigao na više od 20 miliona, pri čemu neki automobili imaju i više kvarova.

Stručnjaci ukazuju da je GM tako oborio sopstveni rekord po broju opozvanih automobila za godinu dana, postignut 2004. godina, kada je opozvano 10,75 miliona vozila.

Troškovi popravki povećani su na više od dve milijarde dolara. Ti troškovi, pri tome, ne obuhvataju kaznu od 35 miliona dolara, koja je GM-u određena u maju za neblagovremeno informisanje o problemu sa paljenjem u manjim vozilima. Kompanija je zbog toga otpustila 15 ključnih zaposlenih.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)