Datum:

06.11.2011. 14:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7695 pregleda

Dok se švedski proizvođač automobila Saab složio sa tim da bude prodat Pang Da Automobile Trade i Zhejiang Youngman Lotus Automobile kompanijama za skromnu sumu od 142 miliona, General Motors, Saab-ova bivša matična kompanije, nije baš zadovoljna ishodom.

Portparol General Motors-a Džim Kejn izjavio je da GM neće biti u stanju da podrži izmene u vlasništvu Saab-a koje bi mogle negativno uticati na postojeće veze ove kompanije sa Kinom ili na interese General Motorsa na globalnom nivou.

Saabova aktuelna linija vozila zasnovana je na najnovijim strukturama i tehnologijama koje je razvio General Motors. GM ima i veliki ugovor sa SAIC-om, najvećim proizvođačom automobila u Kini. U slučaju da Pang Da i Youngman, kao rezultat kupovine Saab-a, dođu u posed GM-ovog intelektualnog vlasništva i tehnologija, zajednička ulaganja SAIC-a i General Motorsa izgledala bi besmisleno.

Rojters prenosi da General Motors najverovatnije još uvek ima dovoljno kontrole u Saab-u kako bi obustavio proces kupovine budućim kineskim vlasnicima, ukoliko bi to predstavljalo najbolji interes kompanije. Pored toga, kineske vlasti još uvek nisu zvanično odobrile kupovinu Saab-a, što znači da će u budućnosti ova ionako duga i komplikovana priča postati samo još zamršenija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)