Datum:

27.06.2016. 13:37

Autor:

Ina Poljak

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

General Motors je najavio da će sa Mornaričkom laboratorijom za istraživanje i Uredom za morska istraživanja raditi na uvođenju sistema gorivih ćelija koji se koriste u automobilskom svetu u narednu generaciju dronova koji se kreću ispod vodene površine (skraćeno UUV).

Ovaj proizvođač navodi da će hidrogenske gorive ćelije doneti mnoštvo prednosi za UUV-ove, uključujući veći opseg kretanja i dužu izdržljivost u odnosu na onu koju nude tradicionalne baterije. To je veoma značajno za ovaj tip vozila, zato što je Američkoj mornarici potrebno vozilo koje može provesti i do 60 dana u moru.

Mornarička istraživačka laboratorija nedavno je sprovela evaluaciju UUV prototipa koji je opremljen GM-ovim gorivim ćelijama. Testovi su bili veoma uspešni, a jedan od prisutnih zvaničnika je rekao da prototip pokazuje da gorive ćelije mogu predstavljati svojevrstnu revoluciju za autonomne podvodne sisteme.

U izjavi, izvršni direktor General Motorsa za aktivnosti u vezi sa gorivim ćelijama Čarli Friz rekao je da saradnja sa Mornaricom donosi benefite za obe strane – za njih, prevashodno, da ispitaju mogućnosti primene gorivih ćelija i van automobilskog sveta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)