Datum:

15.07.2015. 10:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4185 pregleda

Američka kompanija Dženeral motors (GM) i belorusko državno preduzeće Junison potpisali su sporazum o sklapanju “kadilaka eskalade” i “ševroleta taho” za rusko tržište, saopštila je pres služba GM-a.

U fabrici Junison postavljena je savremena proizvodna linija za sklapanje modela “kadilak”, a radnici su pripremljeni i obučeni u skladu s principima organizacije proizvodnje i kontrole kvaliteta koji se primenjuju u svim fabrikama GM-a, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija Interfaks.

Prema informaciji kompanije, u Belorusiji će se sklapati vozila četvrte generacije “kadilak eskalade” u dve verzije – regularnoj i sa produženim medjuosovinskim rastojanjem.

Za ruske kupce cena regularne verzije “kadilak eskalade” biće oko 76.000 dolara, a sa produženim medjuosovinskim rastojanjem oko 80.000 dolara. Cena “ševroleta taho” biće od 60.000 dolara.

Kako je objavljeno ranije, GM i Junison su sredinom 2013. godine potpisali okvirni sporazum o sklapanju automobila u Belorusiji. Prvi model je trebalo da bude “opel korsa”, ali do realizacije nije došlo. Belorusija je u septembru prošle godine postigla sporazum sa GM-om o pokretanju montaže putničkih automobila kapaciteta 20.000 do 25.000 vozila godišnje.

“Dogovorili smo se o postepenom otvaranju tih kapaciteta da bi se, u skladu sa sporazumima u okviru Carinske unije (Rusija, Belorusija, Kazahstan) i Evroazijskog ekonomskog saveza, do početka 2017. godina postigla lokalizacija od najmanje 30 odsto a do jula 2018. godine – 50 odsto i više. Osim sklapanja, radi se i na stvaranju proizvodnih kapaciteta za zavarivanje i farbanje karoserija”, rekao je tadašnji premijer Belorusije, Mihail Masnikov.

Preduzeće Junison, u blizini Minska, osnovano je 1996. kao zajedničko belorusko-britansko preduzeće Ford junion, a 2000. godine je preregistrovano u državno preduzeće Junison. Bavi se sklapanjem niza marki automobila – “ford”, “kia”, “pežo”…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)