Datum:

15.10.2015. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2599 pregleda

Automobil iz snova može da košta i samo 40.000 evra. Dokaz za to je novi “mercedes CLA” koji je naša redakcija imala na višednevnom testu zahvaljujući ovlašćenom uvozniku i distributeru “Mercedes-Bencovih” vozila za Srbiju, kompaniji “Emil Fre”.

Kupe elegantnih a ipak naglašenih sportskih crta, opremljen sjajnim dizel agregatom 200 CDI, koji raspolaže sa 136 konjskih snaga, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem i krcat najsavremenijom tehnologijom, sasvim sigurno će vam navući osmeh na lice ukoliko budete imali sreće da se nađete za njegovim upravljačem.

U raskošnoj kabini, zavaljeni u udobno sedište koje kao da je skrojeno po vašoj meri (što i ne čudi, jer ima više mogućnosti izbora optimalnog položaja), imate utisak da biste mogli da “terate do kraja sveta i nazad”.

Unutrašnjost odiše luksuzom, kvalitetnim materijalima koji su brižljivo “upakovani”. Od automatskog klima-uređaja, preko sjajnog audio-sistema, perfektne navigacije, putnog računara krcatog podacima, pa do sedišta koja se greju, masiraju vas, sve je tako osmišljeno da jednostavno želite samo “otvoren drum”.

Oprema koja se ugrađuje već u “osnovni paket” dokaz je da konkurencija mora dobro da zasuče rukave da bi ovu “mečku” mogla da prati u klasi glamuroznih automobila.

Moćni dvolitarski motor od 136 “konja” i 300 Nm obrtnog momenta, uz mogućnost da umesto automatskog sedmostepenog menjača koristite “leptire” sa strane obruča volana, baš kao i na trkačkim vozilima, pruža izuzetan osećaj vozaču.

Pri tome, agregat koji ispunjava “evro 6” ekološke norme (emisija između 100 i 110 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru) prilično je skroman kada je potrošnja u pitanju. Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja ne bi trebalo da pređe 3,8 litara na 100 kilometara. Naravno, ovaj “mercedes” je opremljen i sistemom “start-stop” koji automatski gasi i pali motor prilikom zaustavljanja na semaforu, na primer.

Sprint do “stotke” pokazuje da je ovaj prelepi kupe spreman da vas zalepi za sedište – devet sekundi mu je potrebno od 0 do 100 km na čas. Maksimalna brzina je 220 kilometara na čas.

Za novi “mercedes CLA” proizvođač s pravom kaže da je to “aerodinamika u najlepšem obliku”. Harizmatični prednji deo sa opcionom dijamantskom rešetkom motora fascinira na prvi pogled, a enterijer nudi nekonvencionalne kontratačke.

U “Mercedesu” su, rekosmo, posebnu pažnju poklonili “sportskim crtama”, pa je tako zadnje vešanje sa četvorostrukim upravljanjem, a tu je i vrhunska sportska suspenzija.

Zahvaljujući dobroj aerodinamici i mnogobrojnim inovacijama, novi “mercedes-benc CLA” ima, za standardno vozilo, izuzetno nizak koeficijent otpora od 0,22.

Podrazumeva se da ovaj automobil u standardnom paketu opreme ima i mogućnost “konekcije” vašeg smartfona s računarom u vozilu. Cena testnog modela je 40.584 evra.

mercedes-(2)

mercedes-(5)

mercedes-(8)

mercedes-(10)

mercedes-(17)

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)