Datum:

28.04.2018. 20:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Priča se o tome da Chevrolet namerava da otkaže nekoliko različitih modela, među kojima su Impala i Sonic, ali CEO ove kompanije Meri Bara rekla je investitorima ne konferenciji da GM ne odustaje od automobila.

Ona je izjavila: „Lansirali smo nekoliko veoma efikasnih arhitektura u segmentima srednjih i kompaktnih automobila koje su se pokazale kao dobre platforme za dalje, sa nešto manjih izmena.” Prema njenim rečima, oba segmenta su još uvek „važna”, a ova kompanija automobile vidi kao šansu, uprkos tome što njihova popularnost opada.

Delimičan razlog Barinog optimizma u vezi automobila je činjenica da je ovoj kompaniji potrebno malo ili gotovo nimalo kapitala da bi se kretala napred i ostala u segmentima kompaktnih i automobila srednje veličine. Takav pristup omogućava GM-u da ostane vidljiv u segmentu čija popularnog opada.

U SAD prodaja opada, ali se i dalje prodaju milioni vozila. Kupci su 2017. godine kupili više od 6,1 miliona vozila.

Bara nije otkrila nikakve detalje, ali smatra se da General Motors u planu ima mnoštvo novih i unapređenih automobila. Samo ovog meseca, Chevrolet je predstavio unapređene verzije Cruze, Camaro, Malibu i Spark modela. Cadillac radi na novom CT5, a njemu će se pridružiti kompaktni sedan, budući rival modela kao što su Audi A3 i Mercedes CLA.

Još jedan razlog zašto General Motors ne odustaje od automobila je inostrana potražnja. Kina je, navodi Bara, još uvek značajno automobilsko tržište, a potražnja je velika i u Južnoj Americi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)