Datum:

17.11.2017. 22:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zhejiang Geely Holding Group (vlasnik Volvoa) je kupila kompaniju Terrafugia, koja se bavi razvojem letećih automobila, čije se sedište nalazi na teritoriji SAD.

Od kada je nastala, 2006. godine, Terrafugia je predstavila prototipe agregata sa unutrašnjim sagrevanjem, koji se nalaze u vozilu koja je kombinacija automobila i aviona. Tržišno predstavljanje se očekuje početkom 2019. godine. Što se planova za budućnost tiče, ova kompanija namerava da proizvodi letelice sa vertikalnim uzletanjem i sletanjem (VTOL), a njihov primer za takav tip prevozong sredstava je TF-X, VTOL letelica koja ima hibridni pogon i koja će moći da pređe razdaljinu od 800 kilometara. Nakon kupovine kompanije Terrafugia, čiji je sada samostalni vlasnik, Geely Grupa je posvećena tome da leteće automobile pretvori u stvarnost.

Što se same kompanije Terrafugia tiče, ona je osnovana 2006. godine od strane petoro diplomaca sa Univerziteta MIT (Massachusetts Institute of Technology). Od trenutka svog nastanka, kompanija je napravila značajan napredak ka ostvarenju svoje vizije da na svet donese novi oblik mobilnosti i transportacije, i napravila je čak i nekoliko prototipa koji rade. Kompanija namerava da do početka 2019. godine na tržištu predstavi svoj prvi automobil-letelicu (VTOL). Nakon ove kupovine, njeno sedište ostaje u SAD, i glavni cilj ostaje isti, razvoj letećih automobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)