Datum:

13.08.2012. 22:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5094 pregleda

U noći između subote 11. avgusta i nedelje 12. avgusta uspešno je izvršeno probno opterećenje glavnog raspona mosta Gazela.

Vršenje probnog opterećenja sastavni je deo projekta rekonstrukcije mosta Gazela, objašnjavaju u „Putevima Srbije“. Na glavnom rasponu mosta, koji je dugačak 332 metra, na unapred određenim delovima konstrukcije, bilo je postavljeno oko 500 mernih traka i drugih uređaji neophodnih za precizno merenje ponašanja ovog dela mostovske konstrukcije.

U toku ispitivanja mosta vršene su i druge planirane aktivnosti kao što je poboljšanje vozno-dinamičkih karakteristika na saobraćajnom profilu, uzimanje uzoraka za ispitivanje, pregled i kontrola delova konstrukcije koje nije moguće izvršiti kada je Gazela pod aktivnim saobraćajem.

Ključna provera odvijala se između tri i četiri sata ujutru u nedelju 12. avgusta. U toku tog dela testiranja korišćeno je 36 kamiona težine oko 25 tona. Oni su se kretali po mostu po određenom rasporedu i različitim brzinama od 20 do 50 kilometara na sat. Ispod mosta se nalazila potrebna oprema koja je beležila ponašanje konstrukcije prilikom opterećenja.

U JP “Putevi Srbije” kažu da su ispitivanjem rekonstruisanih elemenata mosta dobijeni očekivani rezultati. Ovim probnim opterećenjem glavnog raspona čelične konstrukcije u potpunosti je okončan projekat rekonstrukcije Gazele sa pristupnim saobraćajnicama, kažu u tom preduzeću.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)