Datum:

18.06.2013. 19:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3626 pregleda

Koncept koji bi trebalo da nam pokaže kako će izgledati naslednik Lamborghini Gallarda navodno će biti predstavljen na Salonu automobila u Franfurtu za nekoliko meseci.

Ulazni model iz Lamba mogao bi imati laganu konstrukciju od karbonskih vlakana i aluminijuma kada uđe u proizvodnju iduće godine. Za sada je interno poznat kao LP714, a priča se i da je za 16mm duži u odnosu na aktuelnog Gallarda. Visina i širina ostaće kao i kod sadašnjeg modela, što znači da će njegove dimenzije stoga iznositi (4500 mm x 1154 mm x 1900 mm (d + v + š). Povećanje međuosovinskog rastojanja trebalo bi da obezbedi više komfora unutar kabine.

Inicijalni plan bio je da se koristi Aventadorova platforma, ali Audi je prisilio Lamborghini da pođe drugim putem, što zapravo znači da će nova generacija Audijevog R8 modela i naslednik Gallarda deliti ne samo platformu, već i poveći broj drugih komponenti.

Kada je reč o motorima, smatra se da će 5.2-litarski V10 atmosferski motor biti unapređen, tako da će proizvoditi skoro 600 KS i 541 Nm obrtnog momenta. Motor će biti povezan sa standardnim šestostepenim ručnim menjačem ili sa opcionim novim sedmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom koji je preuzet od R8 kako bi zamenio šestostepeni automatizovani ručni menjač kakav ima aktuelni Gallardo. Pogon na sve četiri osovine biće standard, ali će specijalna izdanja imati pogon na zadnjoj osovini.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)