Datum:

13.09.2013. 22:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 4711 pregleda

Kompletno nov Nissan X-Trail/Rogue javno je debitovao na Salonu automobila u Frankfurtu.

Izgubio je nešto od svog starog izgleda, koji je osvežen u pravcu luksuznog, ali muževnog vozila, sa zadnjim svetlima u obliku bumeranga i modernim 19-inčnim točkovima. Nissan je spominjao da će bolje opremljene verzije imati LED farove sa dnevnim svetlima, a u prodaju ulaze u prvoj četvrtini naredne godine.

Unutrašnjost je obogaćena hromiranim, metalnim i piano-crnim detaljima sa konfiguracijom sedenja u takozvanom “teatar stilu”, uz mogućnost naručivanja dva dodatna sedišta za konfiguraciju za sedam putnika. Skromnije opremljeni modeli imaće platneni krov, ali će skuplje verzije dobiti unutrašnjost kompletno obloženu kožom, sa kontrastnim šavovima.

Zadnja vrata X-Trail (2014) modela otvaraju se pod uglom od skoro 80 stepeni, što putnicima obezbeđuje jednostavan ulaz i izlaz iz kabine, dok oni koji zauzimaju središnje postavljena sedišta sada imaju više prostora za noge, zahvaljujući produženom međuosovinskom rastojanju. Treći red može da se spusti napred kako bi se povećao prtljažni prostor. I srednji deo moguće je pomeriti radi veće prostranosti.

Ovaj automobil dobio je Nissanov ALL MODE 4x4i sistem najnovije generacije. Tako vozač može da bira između pogona na jednoj od osovina, auto moda ili lock-a koji nudi permanentan pogon na sva četiri točka. Tu su i Active Ride Control za monitoring puta i prilagođavanje uslovima vožnje, kao i Active Engine Brake koji povećava energiju kočenja pri skretanju i smanjenu brzine, odnosno zaustavljanju.

Nissan je novi X-Trail/Rogue opremio Active Trace Control-om koji nadgleda brojne procese u automobilu, a tu su i Uphill Start Support i Advance Hill Descent Control.

Detalji o motorima biće dostupni neposredno pred njegovo lansiranje na tržište.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)