Datum:

15.09.2013. 11:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4277 pregleda

Koncept kojim Ford najavljuje drugu generaciju modela S-MAX, preuzeo je koroporativni izgled najnovije generacije automobila ovog proizvođača.

S obzirom da je prvi S-MAX izašao sada već davne 2006. logično je da Ford priprema naslednika. Ipak, pre serijske verzije, odlučeno je da se budući kupci pripreme na novi dizajn kroz konceptni automobil.

Na taj način, Fordu se pruža prilika da na osnovu povratnih informacija i utisaka javnosti eventualno koriguje neke detalje na novom S-MAX-u koji bi trebalo da se pojavi u prodaji 2014. godine.

Zahvaljujući dizajnu maske hladnjaka koju kompanija forsira na svim novim modelima, Fordovi automobili, barem spreda, sve više liče jedan na drugoga.

S-MAX Concept karakterišu elegantne izdužene linije, skladne proporcije i izrazito zakošeno vetrobransko staklo, koje se nastavlja na stakleni panoramski krov. Staklena površina na vratima prtljažnika takođe je velike površine i doprinosi boljoj preglednosti unazad, a linija krova završava se zadnjim spojlerom.

Kabina je opremljena sa 5 zasebnih, komfornih sedišta, od kojih se ono u sredini u zadnjem redu može preklopiti čime se dobija velika korisna površina između druga dva bočna sedišta.

Čitav enterijer odaje utisak luksuza i komfora, čemu doprinose i kvalitetni izabrani materijali od kože.

Centralna konzola oblikovana je tako da vizuelno povezuje sve sadržaje koji se na njoj nalaze, od velikog ekrana multimedije na vrhu, do elektronskih komandi automatskog menjača u vidu točkića, i parkirne kočnice, na dnu.

Ford napominje da će na konceptu biti dostupna i nova verzija Ford Sync sistema koji će, pored ostalih standardnih funkcija, kontrolisati i neke zdravstvene parametere putnika, kao što su na primer otkucaji srca, pomoću senzora u sedištima.

Za pogon S-MAX Concepta, Ford je odabrao novi 1.5 litarski EcoBoost motor sa 181 ks (133 kW) i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)