Datum:

14.09.2011. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7658 pregleda

Prošlo je osam godina otkad je Maserati predstavio svoj SUV Kubang koncept na Salonu automobila u Detroitu 2003. godine. Svoju nameru prodiranja u novi segment Maserati je potkrepio predstavljanjem nove verzije Kubanga na Salonu automobila u Frankfurtu (2011).

U saopštenju za javnost Maserati opisuje Kubang kao ”koncept” koji je zapravo ”preteča budućeg Maseratijevog ranga”. Kubang će najverovatnije biti glavni rival Porsche Cayennu. Bitne informacije poput toga kada će se pojaviti na tržištu, po kojoj ceni, kakav motor ga pokreće i koliko goriva troši ostale su nepoznate.

Maserati kaže da postoji mogućost saradnje sa sestrinskim brendom Jeepom kako bi Kubang postao realnost, ne samo koncept. Fiat Grupa poseduje Chrysler i Maserati.

Pre početka ovogodišnjeg Salona u Frankfurtu, bilo je špekulacija da će italijanski luksuzni SUV možda biti napravljen na Chryslerovoj platformi, poput Dodge Duranga i Jeep Grand Cherokeeja. Kubang je nazvan ”Maser-ango” zbog ove povezanosti.

Maserati kaže da će Kubang biti opremljen ”novom generacijom visokotehnoloških Maseratijevih sopstvenih motora… dizaniranih u Modeni od strane Paola Martinelija.” Ovaj SUV će imati osmostepeni automatski menjač.

Maserati je u svojoj izjavi vezanoj za Kubang istakao da je on po svojim glavnim karakteristikama ”nepogrešivo Maserati: po stilu, motoru, vešanju, kočenju, upravljanju i performansama.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)