Datum:

17.09.2011. 11:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 10644 pregleda

Čuveni britanski proizvođač već je uspeo da izmami uzdahe svojim Range Rover Evoqueom, mada je ovu godinu za sada najviše obeležila navodna smrt Defendera. Takvi zaključci nisu bili samo zluradi, već i peruranjeni; Land Rover se svojski potrudio da vrati u život ovu off-road legendu.

Najnoviji koncept iz Land Rovera jeste Defender DC100 Sport, čija verzija bez krova i sa dvoje vrata  je prikazana na Salonu u Frankfurtu.

Oba pomenuta vozila ”napavljena su na esencijalnim elementima Defenderovog karaktera”, što znači da se fleksibilnost platforme vratila, odnosno da ljudima nude baš ono što oni žele.

Land Rover govori o slobodi, maloj težini i materijalima preuzetim iz avio industrije. Kao i DC100, ovaj koncept ima pogon na sva četiri točka, najnoviji osmostepeni automatski menjač i Inteligent Start Stop sistem. Motori u opticaju su 2.0-litarski četvorocilindarski benzinac i dizel sa dostupnim hibridnim i plug-in verzijama.

Ukoliko ikada bude predodređen za proizvodnju, biće ovo jedini SUV na tržištu bez krova, što bi predstavljalo pravi pogodak za prodajne rezultate ove kompanije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)