Datum:

27.06.2016. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Od sledećeg petka, 1. jula, u Parizu će stupiti na snagu zabrana vožnje automobila starijih od 1997. godine u periodu od 8 do 20 časova od ponedeljka do petka. Francuska prestonica želi da se obračuna sa sve većim porastom zagađenja, a novi zakon je strikniji u odnosu na stari, pošto će od 2020. godine početi da važi za sva vozila registrovana pre 2011.

Zaljubljenici u klasične automobile verovatno će biti srećni da čuju da se od ove zabrane izuzimaju istorijska vozila. O tome su kolale klasine već nekoliko dana, ali sada je potvrđena od strane FFVE (Fédération Française des Véhicules d’Epoque), francuskog ogranka Internacionalne federacije za stara vozila (FIVA).

Na zvaničnom sajtu ove organizacije stoji da će vozila starija od 30 godina sa “Carte Grise de Collection” registracionom nalepnicom moći da se voze po gradu u svako doba bilo kog dana. To znači da takozvani “youngtimeri”, to jest retro automobili mlađi od 30 godina, neće moći da se voze po gradu, ali će po ovom pitanju tek biti donošene odluke.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)