Datum:

22.07.2016. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sud u Francuskoj proglasio je krivim kompaniju “Uber” i dva njena direktora za obmanjujuću komercijalnu praksu i nelegalne poslovne aktivnosti u vezi s jeftinom uslugom te kompanije.

Uber je kažnjen s 800.000 evra, regionalni direktor “Ubera” Pjer-Dmitri Gor-Koti sa 30.000 evra, a generalni direktor u Francuskoj Tibo Simfal sa 20.000 evra.

Sud je odbacio zahtev tužilaštva da toj dvojici direktora bude zabranjeno da rukovode kompanijom na pet godina.

Izrečene kazne su znatno niže od 100 miliona evra, koliko su tradicionalne taksi službe tražile za “Uber”. Oni su tužili “Uber” zbog njegove jeftine usluge UberPop pošto je obavljaju vozači – amateri.

UberPop je sada zabranjen u Francuskoj, ali “Uber” i dalje omogućava uslugu s profesionalnim vozačima.

Tojota novi partner

Dva globalna brenda “Tojota” i “Uber” potpisali su nedavno memorandum o razumevanju koji verovatno najavljuje skorašnju saradnju na planu iznajmljivanja automobila.

Ideja je da se formira servis za “kar-šer” ali se pretpostavlja da će se i jedni i drugi fokusirati na korišćenje automobila sa autopilotom.

– Veoma smo uzbuđeni zbuđeni smo što ćemo sarađivati sa najvećim proizvođačem automobila u svetu – kažu u “Uberu” i dodaju da “Tojotina” vozila spadaju među najpopularnije automobile kod vozača i korisnika ove platforme.

Japanci ne kriju da “Uber” već testira neka vozila sa autopilotom i da smatraju da je to budućnost korišćenja automobila. Iznajmiti auto, i to još bez vozača, bilo bi veoma ekonomično, a i maksimalno bezbedno, jer oko 90 odsto saobraćajnih nesreća skrive baš vozači.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)