Datum:

28.11.2016. 13:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zakonodavci u Francuskoj nemaju problem sa zabranom „prljavih vozila“. Pariz je implementirao zabranu za stare modele sa preteranim dimom iz „auspuha“, a francuski premijer, Manuel Vals, rekao je 2014. da su dizel automobili „greška“ i da vlada treba da „progresivno ispravi“ tu grešku. Sada vlasti zemlje „galskih petlova“ kažu da ne isključuju zabranu novih dizel modela Renaulta i Volkswagena ukoliko ove kompanije ne pronađu odgovore na više postavljenih pitanja u vezi sa emisijom izduvnih gasova njihovih vozila.

Ministarka za životnu sredinu, Segolin Rojal, rekla je prošle nedelje da Francuska želi da ima više informacija u vezi sa Volkswagenovim poništavajućim uređajem i Renaultovim softverom motora. „Mi ćemo zatražiti od istražitelj zaduženih za ispitivanje varanja kupaca i tužioce da razmene informacije koje imaju, u cilju uspostavljanja eventualnog stopiranja prodaje“, rekla je ona.

Rojalova se takođe osvrnula nedavno na Donalda Trampa uz tvrdnju da je njegova politika u vezi sa ekologijom „apsolutno katastrofalna“, i da će oslabiti pozicije SAD u svetu. Ukoliko SAD ne žele da budu vodeća zemlja u klimatskim promenama, rekla je ona, „Kina bi mogla da zauzme njihovo mesto“. Međutim, ona je bila umešana u kontroverzu u svom „dvorištu“ u vezi sa glasanjem koje je njen kabinet sproveo u korist više dozvoljene emisije izduvnih gasova.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)