Datum:

31.07.2011. 11:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6479 pregleda

BMW je u petak predstavio dugoočekivane BMW i3 i i8 koncepte, koji će se u proizvodnoj formi moći videti 2013. ili 2014. godine. Sa ”i” podbrendom, BMW Grupa planira da ponudi neka nova rešenja za budućnost mobilnosti, koja uključuju premium vozila i električne pogone sa pametnim mobilnim servisima.

”Ovo će biti još jedna prekretnica u istoriji BMW Grupe. Kao predsednik Upravnog odbora i inžinjer, veoma sam ponosan na ovaj projekat”, izjavio je Norbert Rajtofer, predsednik Upravnog odobra BMW AG na premijeri ova dva vozila u Frankfurtu. ”Kao vodeći svetski proizvođač automobila, naša namera je da ponudimo kupcima svrsishodna vozila sa električnim pogonom,” dodaje Rajtofer.

BMW i8 koncept od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 5 sekundi, a potrošnja goriva je manja od 3 litre na 100 km. U plug-in pogonu sa snagom od 260 kW može da se kreće u rangu od 35 km u električnom modu, što je dovoljno za većinu svakodnevnih kretanja.

Za još dinamičniju vožnju na otvorenom putu, tu je trocilindarski benzinac visokih performansi. Sportski automobil ima elektronski ograničenu maksimalnu brzinu na 250 km/h i mesta za do pet putnika.

”BMW i8 koncept je sportski automobil nove generacije – čist, osećajan i izdržljiv”, objašnjava Klaus Dreger, član Odbora zaduženog za razvoj.

Oba vozila će javno biti predstavljena u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu. Proizvodne verzije i3 i i8 biće pravljene u BMW-ovoj fabrici u Lajpcigu, postrojenju koje zahteva investiciju od približno milion evra do 2013. godine i otvara oko 800 novih radnih mesta.

Tu je i i3 koncept:

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)