Datum:

06.11.2012. 23:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

3 komentara 8824 pregleda

Maserati je danas objavio neke od fotografija svog novog luksuznog sedana koji će biti zamena za Quattroporte. Ovaj model javnu premijeru će imati na Internacionalnom severnoameričkom salonu automobila koji se održava sredinom januara iduće godine u Detroitu.

Trenutno, detalji o novom Quattroporte modelu su veoma limitirani i svode se mahom na ono što i sami možete videti u donjoj galeriji slika. Prednji deo dizajniran je u skladu sa novom direkcijom ove italijanske kompanije koja je prvi put viđena na Kubang SUV konceptu predstavljenom prošle godine u Frankfurtu.

“Neki od elemenata koje je imao prethodni model namerno su zadržani: prednja rešetka, tri bočna ventila i trouglasti C-stub. Istovremeno su predstavljeni novi stil i funkcionalne karakteristike: snažna središnja linija koja se proteže čitavom stranom automobila dajući novom Quattroporteu izgled muževnosti i elegancije, sa vratima bez ramova i tri bočna prozora,” izjavio je Lorenco Ramacioti, šef Maseratijevog dizajn centra.

“Unutra, dizajn Quattroportea fokusiran je na suštinu, uz naglasak na jednostavne linije i punu funkcionalnost instrument table. Funkcionalni elementi uklopljeni su sa mekim površinama od visokokvalitetnih materijala, odnosno od drveta vrhunske izrade i kvalitetne kože,” dodaje Ramacioti.

Sve novi Quattroporte modele pokretaće takođe novi V8 motor, razvijen od strane Maseratijevih i Ferrarijevih inžinjera, a njegova proizvodnja odvijaće se u Ferrarijevoj fabrici u Maranelu.

Ovo je prvi od mnogobrojnih modela koji će povećati prodaju ove kompanije na brojku od 50.000 jedinica godišnje do 2015. godine.

 

 

3 komentara
  1. asdklw

    Ovo je PS nekog idiota koji je pomešao Švapski Audi i BMW pozadi i Quattroporte napred.
    Jeres…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)