Datum:

30.12.2016. 19:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sigurno je da ste se nekada našli vozeći usred snežne oluje ili leda na putu. U slučaju da niste znali kako da se snađete, evo popravnog: Ford nudi savete o tome kako savladati poledicu.

Prva stvar koju treba uratiti jeste usporiti i održavati bezbedno rastojanje od vozila ispred vas. Na ovaj način obezbedićete sebi dovoljno vremena, odnosno prostora za hitru reakciju, ukoliko se za njom ukaže potreba.

Drugo, važno je biti nežan prema papučici gasa i kočnice, jer u suprotnom može doći do proklizavanja. Ukoliko se desi da proklizate, Ford savetuje da sklonite nogu sa papučice gasa i nežno upravljate vozilom u željenom pravcu. Kočnicu ne treba pritiskati sve dok ne povratite kontrolu nad vozilom, inače će ono nastaviti da proklizava. Takođe, upotreba tempomata na klizavim površinama može biti opasna, zato što može biti potrebno da stisnete kočnicu kako biste ga deaktivirali.

Postoje još brojne stvari koje je dobro imati na umu pri vožnji u zimskim uslovima, a više ćete naći na gornjem video snimku.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)