Datum:

27.06.2013. 22:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3763 pregleda

Prema najnovijim informacijama, Aston Martin je produžio saradnju sa Fordom koja podrazumeva da američka kompanija snabdeva britanskog proizvođača sportskih automobila svojim pogonskim jedinicama.

Kako piše Sunday Times, ugovor između dva proizvođača produžen je na još pet godina. Ford će opremati modele Aston Martina svojim V8 i V12 motorima koji se proizvode u fabrici u Kelnu, u Nemačkoj.

Produžetak saradnje znači da će Aston Martin najmanje još sledećih pet godina nastaviti da koristi VH platformu na kojoj su zasnovani najznačajniji modeli Vantage, DB9 i Vanquish.

Vest o nastavku saradnje dve kompanije stiže ubrzo nakon što je u javnost dospela informacija da Aston Martin vodi razgovore sa Mercedesom, takođe oko nabavke motora za svoje modele. Tada se govorilo da bismo uskoro mogli da vidimo AMG pogonske jedinice u automobilima britanskog proizvođača.

Dogovor sa Fordom ipak ne znači da se od te saradnje i odustalo, jer ako bi se Aston Martin odlučio za AMG motore, svakako bi trebalo da prođe kroz period tranzicije tokom kojeg bi se Britanci pripremili za motore novog proizvođača. U toj fazi i dalje bi se koristili Fordovi pogonski agregati.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)