Datum:

07.12.2013. 11:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6759 pregleda

Kompanija Ford Motor predstavila je danas u Barseloni svoj novi “mustang”, prvi koji se pojavio na evropskom tržišti za skoro 50 godina proizvodnje ove marke auitomobila.

Novi model će se u fabrici u Barselno pojaviti u verzijama sa podsečenim zadnjim delom i kao kabriolet, saopšteno je danas iz kompanije Ford.

Dizajn novog vozila karakteriše niska visina krova i širok stav, elegantan profil omogućen strmo nagnutim vetrobranom i zadnjim staklom, trodimenzionalna zadnja svetla sa tri pregrade i savremenim “potpisom” ajkulinog zalogaja na prednjem delu legendarnog automobila.

Krov će biti standardan sa glatkim profilom i kada je sklopljen zbog vožnje pod otvorenim nebom.

Model će biti opremljen novim 2,3-litarskim EcoBoost motorom sa najmodernijom tehnologijom, koja uključuje turbo performanse sa efikasnošću u potrošnji goriva i emisijom ugljendioksida koje traže kupci automobila u Evropi.

Više od devet miliona “mustanga” prodato je od kada je prvi put predstavljen 1964. godine. Taj model je, kako je navedeno, imao hiljade nastupa na filmu, televiziji, muzičkim spotovima i video igarama, i jedno je od 25 novih vozila koja će Ford lansirati u Evropi u narednih pet godina.

“Zavidna reputacija mustangovih performansi i njegov legendarni status simbola slobode i optimizma omogućavaju mu da predvodi čak i u onim delovima sveta gde ovaj automobil nikada nije bio u prodaji”, kazao je izvršni potpredsednik Forda za Evropu, Bliski Istok i Afriku, Stephen Odel.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)