Datum:

04.07.2018. 21:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Istorija motosporta je bogata pričama o legendarnim rivalstvima između vozača, ali i između automobila.

Međutim, malo je onih kao što je epska borba između Forda i Ferrarija tokom trka „24 časa Le Mana“ tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Upravo će ta priča uskoro dobiti i svoju ekranizaciju. Naime, prema najnovijim informacijama, studio 20th Century Fox je angažovao Džejmsa Mengolda da režira ovaj projekat.

Džejms Mengold je poznat po filmovima „Logan“ i „Walk the Line“, a navodi se i da za ovaj projekat planira da angažuje neke od najvećih holivudskih imena.

Među njima su, kako se navodi, Met Dejmon koji će tumačiti ulogu Kerola Šelbija i Kristijan Bejl koji će tumačiti ulogu Šelbijevog prijatelja i test vozača, Kena Majlsa. Takođe, u filmu će glumiti i Džon Brental (on će glumiti Lija Jakoku).

Još uvek nema informacija o tome ko će tumačiti ulogu Brusa MekLarena koji je došao do pobede na ovoj trci 1966. godine vozeći model Ford GT40, ili Enca Ferarija, a da ne pominjemo ni druge vozače, inženjere i brojne druge ličnosti koje su bile u centru ove priče.

Naime, kao što smo već naveli, ova priča je jedna od najpoznatijih u istoriji motosporta, a o njoj je i A.J Bejmi napisao knjigu pod naslovom „Go Like Hell“. Upravo je ta knjiga trebalo da posluži kao scenario za ovaj film.

Međutim, priča iz knige se sada razvija u formi TV serije, a ovaj, još uvek neimenovani filmski projekat, će imati jedinstveni scenario.

Za njegovo pisanje su angažovana Batervort braća (Džez i Džon-Henri), koja su poznata po scenariju za film „Edge of Tomorrow“ čije su glavne zvezde bili Tom Kruz i lepa Emili Blant.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)