Datum:

22.01.2014. 10:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3575 pregleda

Kada je reč o hotrodovima, nema veće ikone od Fordove 32-e koja je prosto idealna za raznolike stilove restauracije. Da li da je u pitanju klasičan, futuristički ili rustični stil, uvek se pojavljuje jedan problem – karoserije ovih legendi su već zastarele i ne mogu da istrpe dovoljno modifikacija. Zato je For odlučio da pomogne svojim fanovima.

Ford je saopštio da će kroz svoj “Component Sales” ogranak u prodaju pustiti reprodukcije karoserije legendarne 32-e.

Za razliku od replika ovog modela koje su privatnici pravili upotrebom fiberglasa,

Ford će ponuditi autentične karoserije od presovanog čelika, koristeći originalne alate ili one nastale prema originalnim nacrtima. Ford dodaje da karoserija može biti uparena sa starovremenskim agregatima ili onim modernim, uglavnom trkački izvedenim iz Ford Racing programa.

Za sada još nema informacija o ceni po kojoj će moći da se kupi legenda u novom ruhu, ali ne dešava se svaki dan da jedna kompanija tržištu ponudi isti automobil koji je proizvodila pre 8 decenija.

“Sa “1932 Ford 5-Window Coupe” karoserijom, možete doslovno izgraditi sebi klasični hotrod, poručivanjem Ford komponenti za restauraciju direktno iz kompjutera i izbeći bespotrebna lutanja otpadima. Karoserija kupea se pridružuje listi spremnih karoserija drugih starovremenskih automobila iz naše ponude, uključujući 1965-1970 Mustang modele i 1940 Ford Coupe”, navodi Dennis Monrach, menadžer za licencirane restauracije “Ford Component Sales” ogranka.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)