Datum:

14.08.2018. 21:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sa ciljem da smanji troškove proizvodnje, kompanja Ford će smanjiti broj platformi na koje su bazirana njihova vozila, te će tako cela gama kompanija biti bazirana na samo pet modularnih platformi.

Naime, američki proizvođač namerava da smanji svoje troškove za čak 25,5 milijardi dolara tokom narednih pet godina, a najbolji način za to je eliminacija nepotrebnih platformi.

Kompanija Ford je u jednom trenutku imala čak 30 platformi, ali je pod rukovodstvom bivšeg šefa, Alana Mulalija taj broj smanjen samo na devet platformi koje se trenutno koriste.

Tokom prezenacije na konferenciji koja je održana za medije, šef Forda za razvoj proizvoda, Hau Tai-Tang je naveo da mere smanjenja troškova predstavljaju samo nastavak plana Alana Mulalija, koji je zapravo i spasio kompaniju od bankrota.

“Ovim polanom ne kažemo da je plan Alana bio pogrešan, već samo predstavlja njegov nastavak”, naveo je on.

Po njegovom mišljenju prebacivanje celokupne game kompanije na samo pet platformi će kompaniji doneti veći profit.

Pet platformi kompanije Ford koje će i dalje postojati su: RWD/AWD body-on-frame, FWD/AWD unibody, unibody platforma za komercijalna vozila, RWD/AWD unibody, i unibody platforma za sva električna vozila kompanije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)