Datum:

27.07.2017. 19:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Svakome ko iole prati svetske automobilske trendove nije iznenađujuće što krosoveri polako ali izvesno istiskuju minivanove sa tržišta, a ovo je baš jedna takva priča.

Ford je navodno odlučio da okonča proizvodnju B-Max modela kako bi mogao da pravi više krosovera, posebno svoj nedavno revidirani EcoSport

B-Max je predstavljen 2012. godine i pozicioniran ispod C-Max i S-Max modela u Fordovoj evropskoj liniji minivanova. Zasnovan je na istoj šestoj generaciji Fiestine platforme kao i EcoSport, ali nije se prodavao ni približno dobro kao on, pošto i evropski trendovi naginju ka krosoverima spram minivanova.

Druga generacija EcoSporta takođe je izašla 2012. godine i proizvodila se na brojnim lokacijama širom sveta, među kojima su Brazil, Rusija, Kina, Tajland i Indija. Dodatna lokalna proizvodnja u Rumuniji trebalo bi da pomogne ovom mini krosoveru da osvoji veći deo tržišta u Evropi, a u Americi će biti dostupan od sledeće godine, nakon što je prošle godine u Los Anđelesu predstavljena unapređena verzija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)