Datum:

22.12.2013. 21:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9642 pregleda

Ford Mustang (2015) bio je jedna od najgore čuvanih tajni u automobilskoj industriji, ali to nije sprečilo ovu kompaniju da sama sebi čestita na tome kako je uspela da ga sakrije od radoznalih očiju i objektiva.

Glavni inžinjer za ovaj model Dejv Perikak objašnjava: “Profesionalni špijunski fotografi uhodili su prototipe jako dugo vremena, a sada telefoni sa kamerama čine skrivanje automobila od radoznalaca još težim.”

Kako bi dizajn automobila ostao misterija, Ford je razvio opsežna kamuflažna pakovanja koja su pomogla da se oblik automobila sačuva u tajnosti. Perikak kaže da inicijalna kamuflažna rešenja nisu mogla da se nose sa paparazima, pa su se vratili tabli za crtanje.

Na kraju, Ford je kompletnu karoseriju Mustanga prekrio crnim vinilom koji je ispod imao penu i na taj način bio tapaciran. Kamuflaža mu je dodala čak 22 kg težine, ali ova kompanija smatra da je to bilo vredno truda, s obzirom na to da su se prve špijunske forke Mustanga za 2015. modelsku godinu pojavile na internetu samo jedan dan nakon što se testna verzija našla na javnim putevima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)