Datum:

28.11.2013. 22:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5331 pregleda

Američka automobilska kompanija Ford objavila je da je proizvela 10-omilionito vozilo opremljeno glasovnom kontrolom “ford sync”, najavljujući uskoro i sistem za aktiviranje mobilnih aplikacija.

Tehnologija koja je prvi put lanisarana u SAD pre šest godina, uvedena je u Evropu prošle godine, a dostupna je na modelima “b-max”, “fiesta”, “focus”, “c-max” i “grand c-max”, “kuga” i “transit custom”.

Novi “ecoSport suv” će biti među prvim Fordovim automobilima u Evropi, koji će uskoro ponuditi “ford sync” sa glasovnom kontrolom i sistem AppLink, koji omogućava vozačima da glasom aktiviraju mnoge mobilne aplikacije dok su za volanom.

“Ford sync” sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima, već dostupan na mnogim modelima, može da upozori lokalne operatere hitnih službi da se dogodila nesreća na 26 jezika koji se govore u 40 evropskih regiona.

Do sredine decenije, Ford planira da 3,5 miliona vozila u Evropi opremi sa sync sistemom, a nastaviće i da radi na novim poboljšanjima kojima će privući klijente ka novoj tehnologiji povezivanja u automobilu.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)