Datum:

22.05.2017. 13:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Očekuje se da će Ford uskoro najaviti okončanje saradnje sa svojim sopstvenim izvršnim direktorom, što je povezano sa smenom ljudi u najvišim nivoima menadžmenta koju ova kompanija sprovodi.

Forbes prenosi vest koja se hitro širi i na druge agenije, a to je da je CEO Forda izgubio poverenje drugih članova direktorskog borda, što je posledica njihovog zadovoljstva profitom, tržišnim udelom i cenama akcija koje su posledica njegovog vođstva.

Fildsa će zameniti Džejms P. Haket, direktor Ford Smart Mobility LLC-ja. Haket je prethodno bio član borda, kao i CEO firme koja se bavi proizvodnjom nameštaja Steelcase, a na Univerzitetu u Mičigenu privremeno je radio kao direktor.

Drugi viši zvaničnici ove kompanije trebalo bi da dobiju značajnije uloge, što se posebno odnosi na Džejmsa Farlija, direktora Forda za Evropu, Bliski istok i Afriku, Džozefa Hinričsa, direktora Forda za Severnu Ameriku i šefa za komunikacije Reja Deja za kog se smatra da će biti zamenjen Markom Trubijem, čovekom koji obavlja isti posao za Azijsko-pacifički region.

Odlazeći direktor Filds na ovoj poziciji je od 2014. godine, nakon što je Alan Malali otišao u penziju, posle devetogodišnjeg obavljanja ove funkcije. Bil Ford je na toj poziciji bio od 2001. do 2006, a pre toga je na njoj bio Žak Naser, od 1999. do 2001.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)