Datum:

24.12.2012. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4542 pregleda

Prvi Ford Ka bio je odličan gradski automobil – zabavan za vožnju, jeftin za kupovinu i održavanje, a izgledao je upečatljivo na putu, posebno sa SportKa paketom koji je donosio veće gume i još zgodniji izgled.

Ipak, novi Ka model, zasnovan na Fiatu 500, bio je manje uspešan, a u prodaji je od 2009. godine. Novom automobilu falio je šarm njegovog prethodnika, a nije se posebno dopao mlađoj populaciji, koja je bila ciljna grupa ovog proizvođača.

Ford je sada objavio da ne postoji velika verovatnoća da će Ka dobiti zamenu, jer ovakav mali gradski automobil proizvođaču ne donosi željeni profit i ne uklapa se u njegove buduće planove. Aktuelna verzija dobiće osvežena iduće godine i to će biti sve.

Ipak, Ford ne odustaje od ideje prisutnosti na tržištu superminija, a u planu je i proširivanje ponude. Možda nameravaju da se vrate dobitnoj formuli koja je proslavila originalni Ka model, tako da će stari recept možda biti primenjen na novi automobil, koji neće biti zasnovan na Fiatovoj platformi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)