Datum:

31.03.2011. 16:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8970 pregleda

Fordova studija o izboru boja pojedinih naroda potvrdila je kao najpopularnije boje klasiku u obliku bele, crne i srebrne, baš kao što je to bio i slučaj u globalnom istraživanju DuPonta*.

U Fordu su itekako svesni da boja automobila spada u red važnih faktora pri kupovini. Stoga ne čudi što su na evropskom tržištu sproveli istraživanje popularnosti boja. Dobijeni rezultati olakšaće izbor smera razvoja novih nijansi, ali i praktično, izabrati boju izloženih automobila u svakom prodajnom salonu.

Osim što je istraživanje potvrdilo popularnost za autoindustriju klasičnih boja, desila su se i neka iznenađenja. Tako je, na primer, Češka jedina evropska zemlja u kojoj je najpopularnija neka druga boja, i to plava koja drži 25-postotni udio. Takođe, kod Francuza iItalijana jako dobro prolazi krem boja, a sve popularnije su opet i smeđe i ostale zemljane nijanse.

Bela ostaje hit u Turskoj (49 posto prodatih vozila), neoborivi izbor broj 1, a s obzirom na klimu ne čudi što ima najniži postotak vozila u crnoj boji. Danska pak kao suprotnost crnu drži kao prvi izbor i za njih je najmanje verovjatno da će izabrati belu boju.

*O DuPontovom istraživanju možete se informisati ovde.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)